Michael Björklund

Mina Restauranger

Vi uppdaterar även kontinuerligt våra hemsidor med nyheter, erbjudanden och evenemang, så se till att kolla in där regelbundet för att inte missa något spännande!

Så, varför inte ta en tur i vårt kulinariska landskap och låt dig inspireras av allt som finns att erbjuda? Jag ser fram emot att servera dig och dina vänner en oförglömlig matupplevelse i någon av mina restauranger på Åland eller på fastlandet.

~Micke Björklund

Smakbyn öppnade hösten 2012. Det var startskottet för Michael Björklunds projekt som han drömt om och planerat i flera år. Från första början var idén att skapa en oas med god mat, dryck, hantverksmässig produktion av mat och dryck och framförallt trevlig samvaro. Sedan dess har Smakbyn utvecklats för att kunna ge en helhetsupplevelse. Nu finns förutom Smakbyns restaurang även vår bod där vi säljer lokala produkter, konferens, Ålandskaramelleriet, Mia Englunds Keramikverkstad, Smakbyns Bageri och vår vinkällare under samma tak.

Boka bord online

Åland Distillery är beläget i Jan Karlsgården i Kastelholm, mitt emot Smakbyn. På Åland Distillery finns både själva destilleriet där alla produkter tillverkas, men även en restaurang med bar där man får smaka på produkterna, unika cocktails tillverkade av Åland Distillery’s produkter samt säsongsbetonade rätter. Den mest populära produkten från Åland Distillery är deras prisbelönta gin.

Kontakt

Skriv till restaurant@alanddistillery.com eller ring +358 18 43730

 

På Niska restaurangerna serverar vi plåtbröd, ”åländsk pizza”, av högklassiga råvaror. Vi kokar bl.a. vår egen tomatsås och toppar plåtbröden med långlagrad ost från Ålandsmejeriet. Plåtbröden på menyn är alla en hyllning till skärgården och dess högklassiga ingredienser. De har fått namn som inspirerats av smugglaren Algoth Niska och hans liv. Pub Niska restauranger hittas i Mariehamn, Åbo, Vasa, Helsingfors och Ekenäs. Just nu kan man inte boka bord online hos våra restauranger i Ekenäs och Mariehamn. Men det går givetvis bra att kontakta dem.

 

Boka bord online

 Skriv till mariehamn@niska.ax  eller ring +358 18 19151

 Skriv till ekenas@niska.ax eller ring +358 40 6830355

 

Royale Estrad befinner sig i Svenska Teaterns anrika lokaler i Helsingfors. Här serveras bland annat klassiska rätter så som Biff Rydberg, en klassisk Skagen, Skaldjursplatå och annat smått och gott. Vi satsar på högkvalitativ service, god dryck och bra råvaror i vackra lokaler. Estrad ansvarar även för pausserveringen vid Svenska Teatern, som man kan boka på förhand.

Boka bord online


På BBQ Royale & Café serverar vi grillade premium hamburgare och kebab med goda tillbehör där vikt läggs på den yppersta kvalitéten på råvarorna. Vi satsar på småskaligt preparerande och tillagande burgarbiffar, nybakt bröd och husets egna dressingar. Givetvis finns det andra BBQ-inspirerade rätter, sallader och några vegetariska rätter på menyn.

Boka bord online

 

På restaurang FRÖJ vill vi bjuda på en helhetsupplevelse med mat av högsta klass. Här arbetar man med de bästa råvarorna från nejden blandat med ingredienser från övriga Norden. FRÖJ är beläget i centrum av Vasa.

Boka bord online

 

På restaurang HEJM välkomnas gäster med en varm och personlig upplevelse av modern hemlagad mat i avslappnad miljö. HEJM är beläget på strandpromenaden i Vasa. Här serveras mat baserad på råvaror från lokala producenter i Österbotten.

Boka bord online